EnergicaClub - Circuit Zandvoort

08 juni 2021

Circuit Zandvoort - circuittraining

Afgelopen dinsdag was het eindelijk zo ver, met 7 Energica’s richting circuit Zandvoort. Voor de meeste van ons, was dit de eerste ervaring met het nieuwe circuit. Niet eerder reden we met zo’n grote groep op Zandvoort, wat met het enorm lekkere weer verder op rolletjes liep.

 

Voor Ingrid was dit haar eerste circuitdag, een mooie aanwinst voor de club! We reden met MCT (Motorcircuittraining). Wat ons betreft zijn zij de meest toegankelijke aanbieder voor bochten en circuittrainingen. Iedereen rijdt in een groep op zijn eigen niveau, wat tussen de sessies door bijgesteld kan worden. De langzamere groepen bij MCT zijn perfect afgestemd op rijders zonder eerdere circuitervaring. 

Andersom kan het natuurlijk ook. Het deelnemersveld is opgedeeld in zo’n 14 kleine groepjes. Waarbij de snelste dames en heren zich mochten verzamelen bij pionnetje 2A. Wellicht niet geheel onverwachts stond Marchel daar klaar met zijn Ego Corsa Clienti. Naar eigen zeggen; het was echt hard werken in de snelste groep van de dag.

Gelukkig is de Corsa Clienti zo enorm krachtig, dat een eventueel gaatje in de Arie Luyendijkbocht daarna in luttele seconden op het rechte stuk dicht gereden wordt. Ideaal natuurlijk als je voor de Tarzanbocht wil testen of je met die enorme Brembo T-drive remschijven lekker trail-brakend het avontuur naar rechts kunt aanvangen.

Overigens hebben we wel een vermoeden waar de gaten die Marchel in de Arie Luyendijkbocht liet vallen vandaan kwamen;  wellicht veroorzaakt door wat fotogenieke trekjes die in het onderste shot feilloos vereeuwigd zijn?

De overige vijf deelnemers hebben zich dik geamuseerd in het middenveld. Niet te snel, niet boven je eigen kunnen, maar wel vol aan de bak, om de glooiende duinen van Zandvoort te trotseren. De baan heeft een totaal ander karakter dan Assen en is echt uniek in zijn soort. Wat mij betreft voor vele herhalingen vatbaar!

Wil je ook meedoen aan een dagje zandvoort? Er staat momenteel nog één event met Energica Club NL op Zandvoort gepland dit jaar. Dit betreft een volle dag, met serieuze theorie en praktijktraining. 

27 September

Een volledig overzicht van de foto’s vind je in de circuitgroep album 2021_06_08

Aankomende Evenementen