Homepage Forums Techniek SoC uitlezen via Microcontroller

 • SoC uitlezen via Microcontroller

   Sebastian Keutmeier updated 9 months, 3 weeks ago 1 Member · 1 Bericht
 • Sebastian Keutmeier

  Member
  april 1, 2021 at 19:12

  Hi dames en heren,

  Ik ben bezig met een “tracking-app”. De bedoeling is dat een aantal waardes verzameld worden en vervolgens naar mijn website worden gestuurd.
  Denk hierbij aan GPS-Locatie, snelheid, afgelegte weg, etc. Daarme kan men vervolgens mooie grafieken maken, live-tracking, logs, etc.
  Een van de belangrijkste waarden vind ik de SoC.

  Tot nu toe ging alles goed. Ik gebruik een Arduino met WiFi, daaraan gekoppeld zijn een GPS module, een Bluetooth module en een klein display.

  Via de bluetooth module maak ik verbinding met een ODB2 Dongle. Daarmee kan ik heel veel data uitlezen. Temperaturen, stand van de gashendel, KM-stand, zelfs de VIN.
  Helaas kan ik nergens de SoC vinden. SoC behoort niet bij het standaard OBD2-set. Wat ik lees is dat elke fabrikant dus vrij is om de locatie zelf te bepalen. Gewoon “een keer alles” uitlezen is geen optie. dat duurt veel te lang.

  Ik heb ook al geprobeerd om direct met de Energica via Bluetooth BLE te connecten (net als de app). Dat is helaas niet gelukt, blijkbaar zit er nog een soort versleuteling ofzo op. Direct met het telefoon kan ik mijn motor ook niet koppelen, het kan alleen via de app. Ik verwacht dat Energica dit met opzet beschermt heeft.

  Heeft iemand van jullie een idee hoe de microcontroller aan de SoC kan komen?

Viewing 1 of 1 replies

Original Post
0 van 0 posts June 2018
Now