19 mei 2021

TT Assen - Startersdag

Afgelopen woensdag was het weer zover, met maar liefst zeven Energica’s stonden we klaar op het Paddock van TT Assen voor de zogenaamde startersdag van Trackdays4all. Voor 2021 is dit het meest laagdrempelige evenement op TT Assen, speciaal gericht op rijders met geen of beperkte circuitervaring. Je herkent de dag direct op het paddock, geen motoren me slicks, relatief veel naked bikes en een klein aantal motoren dat zelfs met top- en zijkoffer klaar staat de baan op te gaan.

De organisatie hanteert een laagdrempelig systeem, zonder rondetijden meeting, waarbij voor de start van iedere sessie je herplaatst kan worden naar een snellere of langzamere groep, als dat beter bij je past. Alle Energica Club NL rijders zaten daarmee na de eerste sessie in een passende groep om op zijn eigen snelheid te rijden.  

Tussen iedere sessie zat ruim voldoende tijd om jezelf en motor weer op te laden. We hadden 2 maal een 20KW één 13KW DC fastcharger tot onze beschikking, beschikbaar gesteld door Electric Motorcycles NL en EV Sports. En zelfs nog een aantal laders als achtervang. Dit is ruimschoots voldoende om continue met een volle accu de baan op te gaan. Met de beschikbaar gestelde middelen, zouden we inmiddels tm 16 Energica rijders per circuitdag prima vol op de baan kunnen houden.

De ochtend reden we droog, in de middag was er regelmatig regen. Des al niet te min hebben alle rijders 3 of 4 mooie sessies kunnen rijden. Met regen rijd je uiteraard op een aangepaste snelheid, maar ook dan valt er voldoende te leren en plezier te beleven.

Iedere circuitdag kent ook wel weer wat nieuws. Op basis van onze eerdere ervaringen passen we waar nodig de protocollen aan en ook een aantal leden kwamen met mooie upgrades aanzetten.

  • Op aangeven van Zandvoort zijn alle Energica’s tegenwoordig voorzien van een mooie High Voltage herkenningstickers voor het geval van calamiteiten.
  • De heuse Energica Ego met Corsa Kit Clienti (daarover lezen we in de toekomst vast meer) in ons midden is tegenwoordig voorzien van Michelins, vergelijkbaar met de MotoE, dat ging een stuk beter dan de intermediates op een droge baan.
  • De nieuwe 20KW DC Charger levert ook werkelijk stabiel 20KW, daar zijn we erg blij mee. Nu hebben we in 15 minuten na een sessie weer 3 motoren vol.
  • We zagen voor het eerst een Ego Sport Black uitvoering op Assen, een echte nekkendraaier.
  • Eén van onze deelnemers, reed door omstandigheden de Ego Italian Flag, i.p.v. zijn vertrouwde Eva 107KW. Een geluk bij een ongeluk zeggen we dan!

Op het paddock is het een mooi gezicht zo’n kudde Energica’s bij elkaar. De ‘omheining’ van elektrische Auto’s, trailers en een Hitch Carrier achter een Model X, maakten het een imposant gezicht aan de ontbijttafel om de dag goed te beginnen.

Meer Foto’s vind je onder de circuitgroep; Album TT Assen – 19 mei 2021

Wil je ook een keer meerijden? Kijk dan hieronder of ga naar de Event agenda.

Aankomende Evenementen